Üdvözöljük az orosházi Csillag Patika honlapján!
Menü


: Nyitólap
: Bemutatkozás
: Termékek
: Homeopátia
: Schüssler-sók
: Fytofontana Stem Cells
: Szolgáltatások
::::: diabétesz program
::::: állapotfelmérés
::::: koleszterinszint mérés
::::: tanácsadás
::::: egészségpénztárak
::::: patika újságok
: Akciók
: A hónap témája
: Nyitvatartás
: Elérhetőség
: Fizetési lehetőségek
: Megközelíthetőség
: Hasznos linkek
: Természetes gyógymódok

HomeopátiaHomeopátia a „szelíd” gyógymód

Története
A homeopátia sokak által alkalmazott és elismert orvosi irányzat, amelynek alapítása Samuel Hahnemann nevéhez fűződik. Legfőbb alapelve az úgynevezett hasonlósági törvény, amelynek értelmében a hasonlók hasonlókkal gyógyíttatnak. A beteg azt a gyógyszert kapja homeopátiás hígításban, ami hígítatlanul adva az egészséges emberben kiváltja a beteg panaszaihoz hasonló tüneteket.
Első pillanatban a homeopátiás terápia természettudományos szempontból talán képtelennek látszik. Akik azonban ismerik a gyógymód alapfogalmait, gondolatmenetét, megértik, hogy így a szervezet saját védekező erői aktiválhatók. A különböző védekező funkciók működésbe lépése nélkül a gyógyulás lehetetlen volna. Vannak persze olyan betegségek és állapotok, amelyekben a szervezet saját védekező erőire nem lehet számítani, tehát a homeopátiás szereket nem lehet sikerrel alkalmazni.
Ez egy egyénre szabott gyógymód, amely figyelembe veszi a beteg ember egészét, testi és lelki tüneteit gyógyszerválasztásnál.
A homeopátiában gyógyításra használt szerek kiindulási anyagai legnagyobb részben növényi, kisebb mennyiségben ásványi és állati eredetűek. Ásványi eredetűek lehetnek valódi ásványok, fémek vagy más természetben megtalálható szervetlen anyagok.
Ez egy szabályzó terápia. Az alkalmazott gyógyszerek által a szervezettel közölt információ hatására a meglévő, csak valamilyen okból gátolt, öngyógyító folyamatok működésbe lépnek. A gyógyítás nemcsak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki egyensúly visszaállítására és egy esetleges újabb betegség megelőzésére.
A hahnemanni homeopátiás alapszabályok változatlanok. A kiindulási anyagok minőségét, a gyártás módját és körülményeit hivatalos homeopátiás gyógyszerelőiratok szabályozzák.

Hígítások
Általában százas hígítási rendszerben készülnek a szerek. Ez azt jelenti, hogy az alapoldat egy egységét 99 rész hatóanyag hozzáadásával százszorosára hígították és közben dinamizálták, vagyis ütve rázták. Így jutottak el a 1 CH-s hígításhoz. Ha ebből újabb egy egységet vettek, amit 99 rész oldószerrel újra 100 szorosára hígítottak, megkapták a 2 CH hígítást. A sor bármeddig folytatható, de vannak kiemelten hasznos potenciák: 5 CH, 9 CH, 15 CH, 30 CH. A H betű Hahnemann nevére utal.

A szerek bevétele
A homeopátiás szerek, golyócskák, tabletták, szirupok a száj nyálkahártyájáról szívódnak fel, ezért célszerű őket a szájban tartani vagy a nyelv alá téve megvárni, amíg elolvadnak. Csecsemőknek, kisgyermekeknek kevés vízben feloldva adjuk és a szirupot is kevés vízzel hígíthatjuk.

A homeopátiás gyógyítás előnyei
– A jól kiválasztott szer meggyógyítja a beteget, nem pedig a tüneteket nyomja el.
– Használható krónikus betegek gyógyítására.
– Alkalmas olyan esetekre, amikor kerülni kell a mellékhatásokat és az erősen ható szereket: Pl. terhesség, szoptatás, gyermekgyógyászat...
– Az adagolási javaslatok betartása mellett nincsen mellékhatása, mert a természetes gyógyulási törekvést támogatja.
– A szerek nem drágák, még így sem, hogy nem támogatja a biztosító.
– Alkalmazásuk egyszerű.

KönyvajánlóKeresés
Alexpress Stúdió © Zsedényi Péter 2007 - Minden jog fenntartva!